J-1 visum voor Amerika

''De beste investering is immers een investering in jezelf ''

Om stage te kunnen lopen in Amerika heb je een J-1 visum nodig. Om het J-1 visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade moet je in het bezit zijn van een DS-2019 formulier en een goede ziektekostenverzekering. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf voor het uitgeven van DS-2019 formulieren in samenwerking met diverse partners in Amerika en gespecialiseerd in het aanvragen en verwerken van het DS-2019. Het aanvragen van een J-1 visum is maatwerk. Wanneer je gebruik maakt van onze diensten ben je verzekerd van hoge kwaliteit en nemen de tijd om je altijd compleet te begeleiden tijdens het visumproces. Neem daarom eens contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

J-Visum aanvraag

  • Om een J-1 visum aan te kunnen vragen, dien je in het bezit te zijn van een DS-2019 formulier. Deze kan echter alleen worden uitgegeven door een 'Sponsor Organization'. Wij werken samen met meerdere, erkende sponsororganisaties in Amerika en kunnen voor jou het DS-2019 formulier aanvragen. Daarnaast werken wij nauw samen met de Amerikaanse ambassades en Consulaten in Europa. Tevens, is het verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Ook dit kan door ons geregeld worden. Samen met jou doorlopen we het gehele proces en nemen we de tijd om jou zo goed en prettig mogelijk te begeleiden. Zowel de aanvraag voor het J-1 visum als de ziektekostenverzekering zitten bij de prijs inbegrepen.

Kosten J-1 Visum

  • De kosten van het J-1 Internship & Trainee visum zijn exclusief ziektekostenverzekering en exclusief de SEVIS & consulaat kosten. De SEVIS kosten zijn de Amerikaanse belasting kosten en deze bedragen voor 2019 $ 180,-. De kosten voor het maken van een afspraak aan het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam bedragen $ 160,-. De ziektenkostenverzekering bedraagt $ 50,- per maand.

  • De kosten bedragen voor een verblijf van 0-6 maanden € 1.295,-
  • De kosten bedragen voor een verblijf van 6-12 maanden € 1.595,-
  • De kosten bedragen voor een verblijf van 12-18 maanden € 1.895,-

Optioneel

  • Nadat je je aanvraag voor een DS 2019 formulier bij ons hebt ingediend, duurt het gemiddeld 6 à 8 weken voordat je je visum in handen hebt. Heb je met spoed een J-1 visum nodig? Dien dan direct een spoedaanvraag in. De toeslag voor een spoedprocedure bedraagt € 250,-. Wij raden je aan om geen vliegticket te boeken voordat je het J-1 visum daadwerkelijk hebt ontvangen van de Amerikaanse ambassade.